Bath Oisterwijk (1)

>>> Enlarge
Juwellery box

The interior of the house in Oisterwijk was adapted and Oisterwijk, the Netherlandsd to meet the domestic and representative requirements of the client, an art collector.

 The bathroom is the result of an unusual intervention: the partition wall between master bedroom and bathroom was eliminated. The bathroom became the view of the master bedroom. Looking from the bed, the bathroom seems to be a floor to ceiling high wall painting. Inside the bathroom, the perception of the space is royal. The interior with its striking round corners is fully saturated in colour. Wall, floor and ceiling are rubber coated.

 Following the client's desire of spatial openess– bold image of openness of mind – the bathtub and the shower are always in sight. The bathroom, a stage set for an erotic play between the spectator and the actor.

>>> Project statistics
Image 1 | Image 2 | Image 3 | Image 4 |
Image 5 | Image 6
Masterplan Eco-Village in the Caucasus Region
Vajra Eco Resort, Nepal
Conversion Casa Sur Ual, Vella, Switzerland
Study commission Solothurn Cathedral choir
Representing Victorinox
Cairo Publication ArchiNed (PDF)
Holiday Park North Rhine-Westphalia
Lodge Hotel Engadin Switzerland
Villa Vals Worldwide
Extension House Hummelo
Competition City Hall, Rotterdam
!OPENBAAR!
Jangala – OPEN SPACE !
St Paul’s church architectural competition, Rakvere, Estonia
Competition City Hall, Venlo
Deichmanske Bibliotek, Oslo
International Criminal Court
Urban Redevelopment Havenstraatterrein, Amsterdam
Publication Selected Works
Competition Bridges Park Zestienhoven Rotterdam
Competition New Holmenkollbakken Oslo
Research Open Space! Rotterdam
Competition Bern Art Museum
Ranch Valle de Bravo Mexico
Competition Westlink Zürich
Holiday Villa Vals
Swiss Residence Den Haag
Competition CU West Uetikon
Competition HSL Zoetermeer
Pearls of Oisterwijk
Publication Archis (PDF)
Installation Swiss Art Awards Basel
Garden Pavilion Basel
Competition Freudenberg Cantonal School Zürich
Competition City Hall Rotterdam
Publication Man
Heilige Huisjes NAi
Wallpaper Architects Directory
Europan Luik
Competition Museum of Modern Art Bolzano
Archive E.1027
Two Appartments at the French Côte d'Azur
Kobus Kuch Delft
Study House Delft
House on Oude Delft
Competition Nieuwspoort Den Haag
Bath Oisterwijk
Graphic Design AT
House Basel
Research Mongolia
Publication Roadside Architecture
Zebra
House in Rotterdam
Airolo Athens
Publication Docomomo (PDF)
Atlas  
Publications
Teaching
Awards
Network
Projects
Exhibitions
CMA / Christian Müller Architects
Rotterdam - Zürich
Voorburgstraat 3-5 - 3037 GV Rotterdam - The Netherlands - T: [31] [0] 10 213 6763
Bath Oisterwijk (2)

>>> Enlarge
Bath Oisterwijk (3)

>>> Enlarge
Bath Oisterwijk (4)

>>> Enlarge
Bath Oisterwijk (5)

>>> Enlarge
Bath Oisterwijk (6)

>>> Enlarge
Civic Centre Utrecht (7)

>>> Enlarge
Civic Centre Utrecht (8)

>>> Enlarge
Project statistics

Location:
Oisterwijk, the Netherlands
Project:
Interior of a private house
Completion:
2000
Client:
Private client
Architect:
Christian Müller Architects, Rotterdam
with Marieta Reijerkerk, artist, Rotterdam
Photography:
Ralph Kämena, Den Haag

>>> Project description