Holiday Park, Eiffel, Germany (1)

>>> Enlarge
Full contact with nature

With the masterplan we realize a sustainable holiday park combining buildings with nature in contrast to holiday parks that promise nature but deliver suburbs. The developers approached the architects to come up with a scheme that allows for contemporary and luxury living as part of the surrounding nature. +++ In the German Eiffel, on a beautiful hillside covered with forests, a park for 145 houses has been designed. The houses are carefully designed and arranged to have minimal impact on their surroundings. Not only out of respect for the site, also because the main asset, the natural wealth should not be dominated by buildings. The houses are merged with the landscape, pleasantly surprising the wanderer who stumbles onto it. +++ To reduce the damage to the environment, the houses are designed for a prefabricated modular system and still keep control of an efficient planning. Some of the wood applied derives from the local forest. +++ The park will be self-sustainable, combining a luxury lifestyle with the rugged landscape. Buried into the hills the central facilities like a swimming pool, spa facilities and a health centre are accommodated. Next to this wide range of facilities, one can indulge in wood chopping, mountain biking, hiking, canoeing and many other outdoor events. After an active day you can drink a cocktail, next to your fireplace and enjoying the view..

>>> Project statistics

Image 01 | Image 02 | Image 03 | Image 04 | Image 05 |
Image 06 | Image 07
Masterplan Eco-Village in the Caucasus Region
Vajra Eco Resort, Nepal
Conversion Casa Sur Ual, Vella, Switzerland
Study commission Solothurn Cathedral choir
Representing Victorinox
Cairo Publication ArchiNed (PDF)
Holiday Park North Rhine-Westphalia
Lodge Hotel Engadin Switzerland
Villa Vals Worldwide
Extension House Hummelo
Competition City Hall, Rotterdam
!OPENBAAR!
Jangala – OPEN SPACE !
St Paul’s church architectural competition, Rakvere, Estonia
Competition City Hall, Venlo
Deichmanske Bibliotek, Oslo
International Criminal Court
Urban Redevelopment Havenstraatterrein, Amsterdam
Publication Selected Works
Competition Bridges Park Zestienhoven Rotterdam
Competition New Holmenkollbakken Oslo
Research Open Space! Rotterdam
Competition Bern Art Museum
Ranch Valle de Bravo Mexico
Competition Westlink Zürich
Holiday Villa Vals
Swiss Residence Den Haag
Competition CU West Uetikon
Competition HSL Zoetermeer
Pearls of Oisterwijk
Publication Archis (PDF)
Installation Swiss Art Awards Basel
Garden Pavilion Basel
Competition Freudenberg Cantonal School Zürich
Competition City Hall Rotterdam
Publication Man
Heilige Huisjes NAi
Wallpaper Architects Directory
Europan Luik
Competition Museum of Modern Art Bolzano
Archive E.1027
Two Appartments at the French Côte d'Azur
Kobus Kuch Delft
Study House Delft
House on Oude Delft
Competition Nieuwspoort Den Haag
Bath Oisterwijk
Graphic Design AT
House Basel
Research Mongolia
Publication Roadside Architecture
Zebra
House in Rotterdam
Airolo Athens
Publication Docomomo (PDF)
Atlas  
Publications
Teaching
Awards
Network
Projects
Exhibitions
CMA / Christian Müller Architects
Rotterdam - Zürich
Voorburgstraat 3-5 - 3037 GV Rotterdam - The Netherlands - T: [31] [0] 10 213 6763
Holiday Park, Eiffel, Germany (2)

>>> Enlarge
Holiday Park, Eiffel, Germany (3)

>>> Enlarge
Holiday Park, Eiffel, Germany (4)

>>> Enlarge
Holiday Park, Eiffel, Germany (5)

>>> Enlarge
Holiday Park, Eiffel, Germany (6)

>>> Enlarge
Holiday Park, Eiffel, Germany (7)

>>> Enlarge
Competition City Hall, Rotterdam (8)

>>> Enlarge
Competition City Hall, Rotterdam (9)

>>> Enlarge
Project statistics

Location:
Gerolstein, Germany
Project:
Masterplan for a sustainable Holiday Park
Masterplan:
2011, approved
Client:
Basement project development, Rotterdam
Program:
14 hectares land, 145 holiday houses, swimming pool, spa facilities, health centre
Architect:
Christian Müller Architects with Krill architecture, Rotterdam
Development:
Archilos Plan Development, Rotterdam
Publication:
A10, Sept/Oct 2011, Amsterdam

>>> Project description